Temel Su Yalıtımı
Temel Su Yalıtımı
Temel su yalıtımı, bina temellerinde yapılması gereken önemli işlemlerin başında gelmektedir. Temelde su yalıtımı yapılmadığında kötü sonuçların doğması kaçınılmazdır. Beton ve diğer tüm yapı malzemeleri, yeraltı suyunu geçirmeyen özelliğe sahip değildir. Temeller her zaman ıslak zeminle temas halindedir. Nemlenen duvar, binalarda da rutubete ve neme neden olmaktadır. Bu durumun önüne geçilmesi için firmamız müşterilerin farklı çözümler sunmaktadır ve bu çözümlerin biri de temel yalıtımıdır. Bu sayede betonun nemlenmesinin önüne geçilmektedir. Temel su yalıtımına temel bohçalama adı verilmektedir ve bu işlem iki farklı şekilde uygulanmaktadır. Bunlar; içten ve dıştan izolasyondur ve bu işlemlerde bina temeli bir membran tabakasıyla içten ya da dıştın çepeçevre sarılmaktadır.
Temel su yalıtımı içten yapıldığında öncelikle izolasyon tabakası hazırlanmakta ve bu tabakanın içine temel oturtulmaktadır. Sonrasında sağlam bir katman zemininin hazırlanması gereklidir. Katmanın üzerine de 3 ya da 4 mm kalınlığa sahip membran yapıştırılmaktadır. Membran, polyester keçe taşıyıcılı olmalıdır. Yalıtım işlemlerinde membran altına kesinlikel astar uygulanmamalıdır. Dıştan yapılan izolasyonda ise işlem yapılacak perde beton yalıtım yapımına hazırlanmaktadır. Gerekli onarımların yapılmasının ardından sıvı kauçuk uygulanabilmektedir. Bu yalıtımının yararları son derece fazladır. Binalara işleyen, yapının taşıyıcı kısımlarında bulunan demirlerin paslanmasına yol açan nem, betonun çatlamasanı, demirlerin korozyona uğramasına neden olmaktadır. Temel su yalıtımının uygulanması, binanın güvenliğini sağlamakta, küf ve bakterinin oluşmasını engellemektedir.
Temel su yalıtımı, suyun temelden girmesini önlemektedir. Temel betonu, toprakla temas halindedir ve bunun kesinlikle engellenmesi gereklidir. Firmamız, bina temelinin çok daha sağlam olmasını sağlamak için uzman ekipleri ile yalıtım uygulaması yapmaktadır. Temel su yalıtımının yapılmasından önce gerekli hesaplamaların yapılması önemlidir. Bünyemizde bulunan uzman personel, bu hesaplamaları kusursuz bir şekilde yapmaktadır. Uygulayıcı personel ise işin uzmanıdır ve kaliteli bir yalıtım gerçekleştirmektedir. Temel su yalıtımının binaları koruyucu özelliği vardır. Zemin altında bulunan temeli nemin zararlı etkilerinden koruyan temel yalıtımı ile bina, ilk anda tasarlanan taşıma kapasitesini kesinlikle yitirmemektedir. Deprem ülkesi olan Türkiye’de temel su yalıtımının öneminin inkar edilmesi mümkün değildir.
Bir cevap yazın